Kennismaken met Wendy den Besten

Wendy

1 Kun je je zelf even voorstellen?
Mijn naam is Wendy den Besten, ik ben 23 jaar oud.

2 Waar kom je vandaan?
Ik woon in Leerdam en ben geboren in Gorinchem.

3 Wat doe je in het dagelijks leven?
Momenteel werk ik als trafficer bij de coöperatie VGZ. Ik zorg daar dat het telefoon en e-mail verkeer soepel verloopt. Per 1 november begin ik bij Prorail aan een opleiding tot treinverkeersleider.


4 Wanneer ben je begonnen met Taekwon-Do en waarom Taekwon-Do?  en waarom juist bij Sabum Henk Schaaij? Beschrijf je keuze in minimaal 25 woorden.

Ik zit sinds april 2015 op Taekwon-do. Ik heb voor Teakwon-do gekozen omdat ik mezelf wil kunnen verdedigen en omdat het veel variatie bied qua training. Ik ben Taekwon-do gaan beoefenen bij Sabum Henk Schaaij, omdat de sfeer binnen de school heel goed is en dat wijst erop dat er goed lesgegeven wordt.

5 Wat vind je het leukste aan Taekwon-do? Techniek of sparren? Waarom juist die keuze?
Ik vind beide erg leuk maar als ik dan toch echt moet kiezen dan kies ik voor techniek omdat je daar uiteindelijk meer van leert. Wanneer je geen nieuwe technieken leert kun je ook niet beter worden in sparren.

6 Heb je een favoriete Tul? Wat vind je mooi/leuk/interessant aan die Tul?
Ik ken natuurlijk pas twee tuls dus ik heb nog niet heel veel gezien maar tot nu toe vind ik Dan-Gun het leukst omdat hier meerdere tempo’s in zitten..

7 Welk doel heb je voor ogen met Taekwon-do? (waar wil je naar toe groeien) en waarom?
Ik wil graag zoveel mogelijk technieken leren en zou natuurlijk graag een hoge gradatie halen. Alles op z’n tijd.

8 Wat vind je bijzonder in het Taekwon-do?
Ik vind de contrasten heel bijzonder tussen tuls en sparren. De tuls voer je heel rustig uit en tijdens sparren moet je juist zo snel mogelijk handelen. Vaak zie je in de media alleen de hardere/snelle kant van het teakwon-do terwijl de tuls net zo mooi zijn.

 

9 Heb je nog andere hobby’s?
Ik biljart af en toe en verder vind ik het na het werk wel lekker om even tv te kijken. Kun je even lekker alles van je af zetten haha.

10 Wat vind je leuk aan de trainingen en wat niet?
Leuk: Zelfverdediging, tuls en sparren

Minder: oefeningen op een stootkussen.

11 Wat zou je graag zien veranderen bij de vereniging. Wat zou je meer willen zien in de trainingen of juist minder?
Ik zou graag meer zelfverdediging willen doen.

12 Ben je naast de trainingen in het dagelijks leven ook met Taekwon-do bezig (bewust of onbewust)? Zo ja, waar merk je dat aan? Geef een voorbeeld.
Ik oefen meestal voordat ik naar bed ga de technieken die ik moet kunnen.

13 Heb je nog iets toe te voegen aan dit interview? Vragen die ik vergeten ben of dingen die je nog zelf wilt vertellen?
Niet echt alleen wil nog wel even zeggen dat ik het leuk vind dat we onderling een goede sfeer hebben en dat iedereen elkaar respecteert.