Sabum Henk tijdens de seminar in Polen bij Grandmaster Choi Jung Hwa 9e Dan

 

seminar-polen-12

Vijf leden van de I.T.F. Royal Dutch en drie leden van de DTF zijn afgelopen weekend 29 en 30 oktober op training geweest in Polen(Olesnica). De zoon van de overleden stichter van Taekwon-Do gaf er een tweedaags seminar. De Koreaanse grootmeester Choi Jung Hwa (62jaar) 9e dan en president van de wereldbond is een unieke leermeester.

seminar-polen-9

Vanaf zijn geboorte was hij bij de ontwikkeling van de vechtkunst en is persoonlijk opgeleid door de stichter. Als geen ander kan hij de puntjes op de i uitleggen en filosoferen over Taekwon-Do.

seminar-polen-8    seminar-polen-5 seminar-polen-4

Wereldwijd zijn er ongeveer 20 miljoen beoefenaars en met een beetje geluk komt hij 1 keer per jaar naar Europa voor een seminar.

seminar-polen-9

Dit maal in Wroclaw waar vanuit heel Europa ongeveer 150 fanatieke zwarte banders naar toe waren gekomen. De hal was dan ook bomvol. Vanuit Nederland ging een select gezelschap van 8 personen naar Polen.

seminar-polen-10

seminar-polen-6

Voor Taekwon-Do Academy Leerdam was dit hoofdleraar Sabum Henk Schaaij. Sabum Henk heeft de afgelopen 10 jaar met regelmaat deze seminars gevolgd.

seminar-polen-gm-choi

Na 18 uur trainen in 2 dagen tijd en een internationaal diner met vertegenwoordigers van diverse organisaties zijn de heren met nieuwe kennis naar huis gegaan. Hoogtepunt was het zorgen van een demo met de 150 deelnemers in de historische binnenstad van Wroclaw.

seminar-polen-1

seminar-polen-2

seminar-polen-3